Bestemmingen in Afrika met Africa Travel Stories!

De roots van Africa Travel Stories liggen in Afrika. We kennen de landen, culturen en tradities als geen ander. Met deze kennis en ervaring kunnen we veelzijdige reizen door het zuiden en oosten van dit continent organiseren. Op deze pagina vindt u de belangrijkste informatie over de mooiste bestemmingen in Afrika. Samen met onze betrouwbare partners maken we van uw reis een ware belevenis die u nooit meer zult vergeten.

Logo Angola met land vlag

Angola

De olie en diamanten hebben ervoor gezorgd dat Angola nu een van de rijkste landen van Afrika is. Maar de tegenstellingen zijn groot. Waar Luanda — een van de rijkste hoofdsteden ter wereld — omringd wordt door wolkenkrabbers en luxe hotels, leven de mensen elders in sloppenwijken en criminaliteit. Angola kenmerkt zich vooral door de Portugese koloniale architectuur en Art Deco steden, zoals Benguela en Namibe. Daarnaast trekt de natuur ook veel toeristen aan. Met 1700 kilometer kust, savannes, bergregenwouden en de Namibwoestijn is Angola een bijzondere bestemming in Afrika die vooral populair is onder sportvissers en vogelliefhebbers.

Kissama National Park

Mussulo Palm Island

Tundavala Cliffs

Luanda

Logo Botswana met land vlag

Botswana

‘Diamantenland’ Botswana is perfect voor safarireizen en luxe vakanties. Nationale parken, wildreservaten en woestijnen strekken zich uit over de helft van dit rijke land. Ga zeker naar de Okavango Delta, de grootste binnenlandse delta wereldwijd. Hier vindt u dampende moerassen, prachtige palmbomen en natuurlijk ‘The Big Five’. Ook veel beschermde dieren, zoals het jachtluipaard en de witte neushoorn zijn er te spotten. Echt uniek aan Botswana zijn de ’s werelds grootste groep Afrikaanse olifanten die ronddwalen in Chobe Nationaal Park.

Okavango Delta

Kalahari Desert

Chobe National Park

Logo Burundi met land vlag

Burundi

Burundi ligt in het hart van Afrika en kent een heftig politiek verleden. Daardoor kampt het kleine land nog steeds met armoede en ontwikkelingsproblemen. Toch heeft Burundi veel moois te bieden, met avontuurlijke regenwouden en magische meren. Erg indrukwekkend is het Tanganyikameer, het langste meer ter wereld met prachtige stranden. Hier ligt ook de hoofdstad Bujumbura (Buji), waar het koloniale verleden sterk in terug te zien is. Zo heeft de stad klassieke Art Deco gebouwen en typisch Aziatische, Belgische en Burundese gerechten. Daarnaast zijn er enkele nationale parken waar de grootste krokodil op aarde leeft: de Gustave. Volgens de Burundezen een nijlkrokodil die honderden mensen heeft opgegeten en wel 7 meter lang is.

Tanganyika Lake

Kibira National Park

Bujumbura

Logo eSwatini met land vlag

eSwatini (Swaziland)

eSwatini is een authentiek koninkrijk dat bestuurd wordt door een van de laatste Afrikaanse koningen. Het land is klein, maar groots in tradities en cultuur. Gekleed in kleurrijke doeken en dierenvachten dansen en zingen de spirituele Swazi’s rondom hun Afrikaanse bijenkorfhuisjes. Natuur, cultuur en avontuur komen hier samen. Vooral actievelingen komen hier hun energie kwijt. De wilde Usutu rivier is ideaal voor rafting, unieke zwarte neushoorns zijn te bewonderen in Mkhaya National Park en de Lubombo bergen zijn zeer geschikt voor mooie wandeltochten.

Malolotja Falls & National Park

Ngwenya Mine

Usutu River

Lubombo Mountains

Logo Kenya met land vlag

Kenia

In Kenia komt heel Afrika samen. De wilde dieren en savannevlaktes. Groene regenwouden en gebergtes. Witte zandstranden en gekleurde koraalriffen in een helderblauwe zee. Het land waar de safari is ontstaan, met tientallen nationale parken en natuurreservaten. Met als grootste belevenis de Masai Mara, een fenomenaal natuurreservaat waar jaarlijks duizenden kuddes gnoes, zebra’s, gazellen en wildebeesten over de stoffige savannevlaktes sprinten. Maar naast de dieren zijn de inheemse volkeren net zo spannend. En wat denkt u van de hippe Hoofdstad Nairobi. Niet gek dat Kenia al zo lang de populairste bestemming in Afrika is.

Masai Mara

Mount Kenya

Lake Nakuru

Nairobi

Logo Lesotho met land vlag

Lesotho

Lesotho wordt omsloten door Zuid-Afrika en bestaat grotendeels uit gebergte. Zelfs de ‘basothohoed’, een kegelvormige hoed van gras, ziet eruit als een berg. Dit is het nationale symbool en staat afgebeeld op de vlag. Als enige land ter wereld ligt Lesotho volledig boven de 1000 meter. Het heeft dan ook een eigen wintersportoord: Afriski. Bijzondere bezienswaardigheden in ‘het dak van Afrika’ zijn de Maletsunyane waterval (192m), de hoogste pub van Afrika bij Sani Top (op 2874m) en het Sehlabathebe Nationaal Park met zijn 4000 jaar oude rotsschilderingen. Typisch zijn de Basotho dorpsbewoners in kleurrijke kleding en strooien hoeden te paard, de groepen rondavels bij het verbouwde land en de wegen van zand.

Sehlabathebe National Park

Maletsunyane Falls

Sani Pas & Sani Top

Wintersport Afriski

Madagscar

Madagascar wordt ook wel het rode eiland of achtste continent genoemd. Het op drie na grootste eiland ter wereld ligt in Oost-Afrika en valt vooral op door zijn unieke flora & fauna. Miljoenen jaren geleden brak het land los van Gondwana en India en kreeg de natuur de kans om zich volledig te evolueren. Daarom komt het merendeel van de dieren en planten alleen op dit eiland voor. Denk aan de mooie baobab bomen, schattige lemuren (aapjes met grote ogen) en kleurrijke madagascardaggekko’s. De bevolking is een mix van Afrikanen, Aziaten en Arabieren. Hun diverse culturen en alle natuurlijke rijkdom maken Madagascar tot een van de uniekste bestemmingen op deze planeet.

Baobab Avenue

Ile Sainte Marie

Andasibe

Andringitra

Ankarana

Logo Malawi met land vlag

Malawi

Malawi staat voornamelijk bekend om Lake Malawi dat veel reizigers aantrekt. Het is het derde grootste meer van Afrika en heeft meer vissoorten dan enig ander meer ter wereld. Na de buitengewone zonsondergang waant u zich in een sprookje. David Livingstone (ontdekkingsreiziger) noemde het meer ‘Lake of Stars’, door de vele vissersbootjes die met hun lantaarns op het water dreven. Verder is Malawi een opkomende safaribestemming met mooie nationale parken en natuurreservaten. In het Majete Wildlife Reserve zijn zonder massatoerisme ‘The Big Five’ weer te spotten. De Mount Mulanje loont zich uitstekend om te wandelen of te klimmen en ontspannen kan in hoofdstad Lilongwe, favoriet onder backpackers.

Lake Malawi

Mount Mulanje (3000m)

Liwonde National Park

Lilongwe

Logo Mozambique met land vlag

Mozambique

Mozambique is een minder toeristisch land in Afrika. Het land kent een donker verleden met lange burgeroorlogen. Maar wie zuidelijk Afrika op een authentieke manier wil ontdekken, zit hier goed. De ongerepte schoonheid en verrassende ambiance, maken uw bezoek meer dan de moeite waard. Met een kustlijn van 2500 kilometer, parelwitte stranden en enorme palmbomen is het de ideale plek voor een exotische strandvakantie. Ontspannen in luxe resorts, zwemmen met dolfijnen, wilde dieren kijken of duiken bij prachtige koraalriffen; het kan allemaal. En dat zonder honderden andere toeristen om je heen.

Vazimi Island

Limpopo National Park

Niassa Game Reserve

Machangulo

Logo Namibië met land vlag

Namibië

Reizen in Namibië is spectaculair. Uren rondzwerven door de Namibwoestijn, de oudste woestijn ter wereld. In het midden ligt de Sossusvlei met metershoge oranjerode zandduinen. Als avonturier kunt u zich uitleven tijdens het quadracen of sandboarden. Ook vindt u er de grootste kolonie jachtluipaarden (bijna 3000) ter wereld en de laatste groep zwarte neushoorns. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Namibië staat bekend om de ruwe natuur en rijke dierenwereld, maar ook de steden Windhoek en Swakopmund zijn een bezoekje waard. Het wordt nog lastig om een keuze te maken!

Namib Desert (2000km)

Fish River Canyon

Etosha National Park

Skeleton Coast

Logo Oeganda met land vlag

Oeganda

Als een van de kleinste en veiligste landen van Afrika, is Oeganda uitgegroeid tot de droom van elke natuurliefhebber. Naast natuurreservaten en dieren in het wild zijn er vulkanen, meren, gebergtes en jungles te bewonderen. Deze grote diversiteit heeft Oeganda de bijnaam ‘de parel van Afrika’ opgeleverd. De meeste toeristen komen af op de bedreigde berggorilla’s in het Bwindi Impenetrable Forest en de indrukwekkende Murchison Falls. Ook de boomklimmende leeuwen, nijlpaarden en vogels (wel 1000 verschillende soorten) maken Oeganda tot een van de mooiste bestemmingen in Afrika.

Bwindi Impenetrable Forest

Murchison Falls

Victoria Lake

Kampala

Logo Rwanda met land vlag

Rwanda

Rwanda staat bekend als ‘het land van de duizend heuvelen’. Het heeft een schitterend landschap, tropische regenwouden en goed voorziene dorpen. De bekendste en duurste attractie zijn de bedreigde berggorilla’s, maar de bijzondere zonsondergangen, avontuurlijke wandelingen of lokale tradities doen hier niet voor onder. Ondanks de tragische geschiedenis is Rwanda nu een van de meest stabiele landen van Afrika. Met mooie ambities proberen ze een heftig verleden te vergeten. En dat lukt. Zo zijn ecovakanties sterk in opkomst en is hoofdstad Kigali de schoonste stad van Afrika.

Volcanoes National Park

Nyungwe Forest

Lake Kivu

Kigali

Logo Tanzania met land vlag

Tanzania

Gaat het over safari, dan gaat het over Tanzania. Bergen natuurlijke schoonheid zijn te ontdekken in het Serengeti Nationaal Park. Denk aan miljoenen wilde dieren, eindeloze savannes en de beroemde massamigratie van gnoe’s. Aan avontuur ontbreekt het ook niet. De Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, en de Ngorongoro, de grootste vulkanische krater ter wereld, zijn fenomenaal. Daarbovenop komt dat Tanzania ook nog beschikt over een waar paradijs: tropisch eiland Zanzibar. Favoriet onder stellen, backpackers en vrijwilligers. Dat vinden we helemaal niet gek!

Serengeti National Park

Kilimanjaro Mountain

Ngorongoro

Dar es Salaam

Logo Zambia met land vlag

Zambia

Sensationele watervallen, romantische zonsondergangen en ongerepte wildernissen. Uiteraard hebben we het over Zambia. Een prachtig land in Zuid-Centraal-Afrika met veel water, bossen en wilde dieren. Voor ons extra bijzonder, want Zambia is het thuisland van Africa Travel Stories. We hebben alle ingrediënten voor een onvergetelijke reis. Van wildwatervaren en riviersurfen op de Zambezi-rivier tot wandel- en kanosafari’s in South Luangwa National Park, een van de beste reservaten ter wereld. Met als hoogtepunt het gigantische watergordijn van Victoria Falls, de grootste waterval ter wereld (ruim 1700m breed en 108m hoog). Ontdekken en genieten staan centraal tijdens een reis naar dit fantastische land.

Victoria Falls

South & North Luangwa National Park

Luambe National Park

Lower Zambezi National Park

Logo Zanzibar met land vlag

Zanzibar

Zanzibar is een tropisch eiland in de Indische Oceaan en hoort officieel bij Tanzania. In het Arabisch betekent Zanzibar ‘kust van de zwarte mensen’. Vroeger was het een onmisbare handelsroute tussen Afrika en het Midden-Oosten voor kruiden, ivoor en slaven. Hierdoor ontstond een culturele mix met veel nationaliteiten en werd het ook wel Spice Island genoemd. De invloeden zijn nog steeds te zien in de gerechten, taal en gebouwen. Het is de combinatie die Zanzibar tot de ultieme vakantiebestemming in Afrika maakt. Witte zandstranden, grote palmbomen, gekleurde koraalriffen, rustige baaien, dobberende zeilbootjes, mooie zonsondergangen en luxe resorts. In Zanzibar komt u terecht in een echt paradijs.

Prison Island

Jozani Chwaka Bay National Park

Stone town

Logo Zuid-Afrika met land vlag

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is het zuidelijkste land van Afrika en heeft eigenlijk alles bieden. Van woestijnen, savannes en wilde dieren tot stranden, bergen en natuur. Daarom is het misschien wel de populairste bestemming voor een vakantie of rondreis in Afrika. De ‘Rainbow Nation’ heeft diverse culturen en tradities. In de levendige steden Kaapstad en Johannesburg beleeft u een groot avontuur. En de groene omgeving loont zich uitstekend voor sportieve activiteiten. Maar met de apartheid kent Zuid-Afrika ook een bewogen geschiedenis, waardoor de ware identiteit nog niet echt gevonden is. Een bezoek aan dit land zal u helpen het te begrijpen en daarna kunt u het alleen maar bewonderen.

Kruger National Park

Cape Town

Johannesburg

Stellenbosch

Vragen? Neem vrijblijvend contact op met uw persoonlijke Afrika reisspecialist Annette

Stel uw vraag