Duurzame projecten in Afrika met Africa Travel Stories!

Alle duurzame projecten in Africa komen uiteindelijk tot een eind. Maar Africa Travel Stories zet zich in om de impact van een project te laten voortbestaan. Zo ondersteunen we een maatschappelijk community project van weduwen en wezen in Zambia. Met eigen handgemaakte handtassen en portemonnees van gerecycled plastic, helpen we deze vrouwen een beter leven te krijgen.

Duurzaam project in Zambia vrouwen breien

Een groep weduwen uit Ng’ombe, Zambia

Africa Travel Stories ondersteunt een groep weduwen in Ng’ombe, een gehucht in Zambia. Hun families zijn gedecimeerd door de HIV / AIDS-crisis. Ze bevonden zich zonder enig middel om geld te verdienen om voor hun steeds groeiende huishoudens te zorgen. De vrouwen verzorgden en begroeven veel kinderen en familieleden. Ook namen ze kleinkinderen, nichten en neven in huis. De eerste prioriteit voor de groep werd het vinden van een manier om geld te verdienen. Ze hadden weinig formeel onderwijs en leunden op hun artistieke vaardigheden.

Van strijders en overlevers naar kunstenaars en ondernemers

Het handtas project begon met slechts een paar gerecyclede plastic zakken, een haaknaald en een schaar. Hun vaardigheden als kunstenaars en ondernemers zijn gegroeid door verschillende klassen, variërend van leren over kleur en ontwerp tot financiële training voor zowel hun persoonlijke als professionele leven. De vrouwen weven handtassen met ingewikkelde en prachtige patronen van stukjes plastic. Dit duurzame project stimuleert productiviteit en concurrerend ondernemerschap, en de verdiende inkomsten voorzien in hun basisbehoeften.

Wilt u deze duurzame projecten in Afrika steunen? Momenteel zijn we bezig met het opzetten van een webshop die binnenkort online komt. Stay tuned!

De voordelen van Africa Travel Stories

Tijd besparenwij organiseren alles voor u
Alles is mogelijku kunt uw eigen reispakket samenstellen
Unieke kansdit maakt u maar één keer mee
Beste maatoplossingenafhankelijk van uw budget en wensen
Tradities ervarenAfrika is meer dan jungle en safari’s
Go localmeedoen in de Afrikaanse cultuur

Vragen? Neem vrijblijvend contact op met uw persoonlijke afrika reisspecialist Annette

Stel uw vraag