Stage Afrika met Africa Travel Stories!

Stage Afrika ervaren? Wij zeggen: meteen doen! Afrika heeft het allemaal — fascinerende flora en fauna, interessante mensen, buitengewone landschappen en uniek cultureel erfgoed. Het aanbod in stages is gigantisch. Van werken met mensen en dieren tot vechten voor de natuur en oude tradities. Het is de ideale plek om te leren en te ontdekken, maar vooral ook om te genieten van al het moois eromheen.

Studeren en stages in Afrika

Waarom een stage in Afrika?

Afrika is een indrukwekkend continent om als stagiair internationale werkervaring op te doen. De Afrikaanse bevolking leeft in verschillende economische situaties en levensomstandigheden, maar de ontwikkeling gaat in een rap tempo vooruit. Daardoor ontstaan er veel mooie kansen voor buitenlandse studenten om een blijvende impact achter te laten. Of dat nu in de gezondheidszorg of natuurbehoud is. Alle hulp en inzet maakt een enorm verschil.

Stage Zuid-Afrika

Een stage in Zuid-Afrika is altijd een goed idee! In de steden Kaapstad, Johannesburg, Durban, Pretoria en Porth Elizabeth zijn genoeg geweldige stageplekken te vinden. Zuid-Afrika is het populairste land voor een stage in Afrika. Kaapstad is veruit de populairste stad. Bijna iedereen spreekt Engels en de mogelijkheden zijn oneindig. Dit trekt veel buitenlandse studenten aan.

De bekendste industrieën

Toerisme
Omdat toerisme voor veel Afrikaanse landen een van de belangrijkste bronnen van inkomsten is, zijn er geweldige toeristische stages. Wellicht slim om een gebied te zoeken waar het toerisme goed ontwikkeld is, zoals Tanzania, Zambia of Zuid-Afrika.

Milieu- en natuurbehoud
Veel vrijwilligers en stagiaires kiezen voor Afrika om zich in te zetten voor het behoud van de natuur. Ecotoerisme groeit het snelst in het zuiden en oosten van Afrika. Daar zijn het hele jaar door diverse stageplekken beschikbaar.

Onderwijs
De Afrikaanse bevolking leeft grotendeels in armoede en heeft weinig of geen toegang tot onderwijs. Verspreid door heel Afrika zijn veel stages te vinden waar je als stagiair kunt meewerken aan de gemeenschappelijke ontwikkeling.

Medisch
Gezondheidsinstellingen zijn op veel plekken in Afrika onderbezet en ondergefinancierd. Stagiaires kunnen terecht komen in hectische situaties en slechte levensomstandigheden, maar maken wel een tastbaar verschil in het leven van mensen. Medische stages bevinden zich vooral in het westen van Afrika.

10 tips voor het regelen van een stage in Afrika

  1. Onderzoek de culturele normen en waarden in het gebied
  2. Praat met programmamangers om verwachtingen te managen
  3. Wees altijd beleefd en vriendelijk
  4. Houd rekening met de logistiek
  5. Ben voorbereid op eenvoudige levensomstandigheden
  6. Ga na of er moderne voorzieningen zijn
  7. Kijk goed naar het klimaat en weer
  8. Voltooi de stage aanmelding ruim op tijd
  9. Onderzoek de toegangs- en arbeidswetgeving van het land
  10. Vraag naar de compensatie regelingen

Geen idee waar te beginnen? Laat de organisatie van uw stage geheel aan ons over. Van het boeken van de vluchten en accommodatie tot transport en de stageplek. Ons aanbod is heel breed en we werken met diverse partners voor de beste stageplekken.

De voordelen van Africa Travel Stories

Tijd besparenwij organiseren alles voor u
Alles is mogelijku kunt uw eigen reispakket samenstellen
Unieke kansdit maakt u maar één keer mee
Beste maatoplossingenafhankelijk van uw budget en wensen
Tradities ervarenAfrika is meer dan jungle en safari’s
Go localmeedoen in de Afrikaanse cultuur

Vragen? Neem vrijblijvend contact op met uw persoonlijke afrika reisspecialist Annette

Stel uw vraag